fredag, juli 08, 2011

Chokladcupcakes - grundrecept 3


Till höger minicupcakes med en underbar marängfrosting

 Stora formar, från Åhléns, fyllda till hälften med smet.
Tycker det är snyggt när man ser kanten på formarna

Bullformar, från ??, fyllda till hälften med smet

Idag testade jag ett nytt recept på chokladcupcakes, har beställning på det till imorgon. Hittade det här receptet som gav otroligt saftiga. porösa och höga cupcakes. De blev glansiga och mörka (tack vare bikarbonaten) och supersnygga! Kan varmt rekommendera det här receptet!

Har testat att förvara dem i kylskåp och i skafferiet och efter 3 dagar är de fortfarande SJUKT saftiga. Har aldrig varit med om nåt liknande, man skulle kunna tro att de är nybakade.

Receptet ger fler än 16 st så halvera gärna receptet. Jag brukar blanda olika stora formar och fylla olika mycket. Har du inga små formar, ta de formar du har, men fyll mindre. Tänk på gräddningstiden!

ca 16 st

3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
100 g smör
1/2 tsk vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten

Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten, ägg och vanilj. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda i 180 grader, i mitten av ugnen, i 18-20 minuter (för stora).


Inga kommentarer: